Pajdeg:
125 g smält smör
1,5 dl socker
2,5-3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och tryck ut i pajform. Jag tycker att det här receptet gör sig bäst som små pajer. Typ de små aluminiumformarna man kan köpa. Dessutom kan man ju göra två pajer med olika fyllning. Det här receptet räcker till 2 små pajer. Det här pajskalet ska INTE förgräddas vilket är toppen. Lägg bara på den frukt eller de bär du önskar. Själv har jag provat äpplen, nektariner, päron, rabarber, blåbär, hallon, vinbär och säkert något som jag har glömt nu. Allt har blivit bra.
Fyllning:
2 dl crème fraîche 34%
1 ägg
1-1,5 dl socker
Häll fyllningen på pajerna och grädda i varmluftsugn på 200 grader, 20-25 min.
Servera med vaniljglass eller grädde.
lördag 13 juli 2013
lördag 2 februari 2013
Nyttig bananglass
Oj oj oj vad nöjd jag är över det här receptet. Nyttigt och jättegott!
Kör 3 bananer och 10-15 myntablad i en matberedare tills det är mixat bra. Tillsätt hackad mörk choklad, jag tog 4 rutor, kör lite snabbt i matberedaren.
Lägg i en burk med lock i frysen 3-4 timmar, rör då och då i den. Servera gärna i snygga glas och dekorera med myntablad.
Kör 3 bananer och 10-15 myntablad i en matberedare tills det är mixat bra. Tillsätt hackad mörk choklad, jag tog 4 rutor, kör lite snabbt i matberedaren.
Lägg i en burk med lock i frysen 3-4 timmar, rör då och då i den. Servera gärna i snygga glas och dekorera med myntablad.
tisdag 29 januari 2013
Kakor utan vetemjöl och socker
Jag var bara tvungen att prova (och göra om) det här receptet. Så himla goda, och för glutenintoleranta passar det perfekt!
Blanda 3 dl mandelmjöl, 3 msk kokosmjöl, 1 tsk bakpulver och en nypa vaniljpulver.
I en annan skål vispar du ihop 1 ägg, 1 msk vatten, 1 msk grädde och 2-3 msk agavesirap. Blanda ihop allt och tillsätt ev. smaksättare. Jag använde hackad mörk choklad, men man kan ju riva i citronskal eller annat gott om man vill.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Låt svalna på galler.
Blanda 3 dl mandelmjöl, 3 msk kokosmjöl, 1 tsk bakpulver och en nypa vaniljpulver.
I en annan skål vispar du ihop 1 ägg, 1 msk vatten, 1 msk grädde och 2-3 msk agavesirap. Blanda ihop allt och tillsätt ev. smaksättare. Jag använde hackad mörk choklad, men man kan ju riva i citronskal eller annat gott om man vill.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Låt svalna på galler.
söndag 20 januari 2013
Paulúns GI-frallor
Jag provade dessa i veckan och de smakar verkligen ljuvligt! Lättbakade var de också, så ni bara måste prova!
GÖR SÅ HÄR
- 1. Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke.
- 2. Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om.
- 3. Låt stå under bakduk på ett varmt ställe i 10-15 minuter, tills det kommer upp små bubblor från degen. (Du kan ställa skålen i vattenbad i diskhon, men se till att det inte blir för varmt).
- 4. Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget. (I början går det bra med trägaffel, men mot slutet kan du bearbeta degen med händerna).
- 5. Häll i oljan i slutskedet av knådandet.
- 6. Degen ska vara ganska lös, men lossna från händer och skålkanter.
- 7. Forma 20 stycken bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- 8. Låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- 9. Sätt ugnen på 225 grader.
- 10. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12 minuter.
50 gram | jäst |
0,5 liter | mellanmjölk, laktosfri |
3,5 dl | havregryn |
0,5 dl | linfrön, krossade |
0,5 dl | sesamfrön, skalade |
0,5 dl | solrosfrön |
2 tsk | salt |
2 tsk | flytande honung |
1 dl | grahamsmjöl |
6 dl | - 7 dl siktat dinkelmjöl |
0,5 dl | rapsolja |
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)