Jag provade dessa i veckan och de smakar verkligen ljuvligt! Lättbakade var de också, så ni bara måste prova!
GÖR SÅ HÄR
-
1.
Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke.
-
2.
Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om.
-
3.
Låt stå under bakduk på ett varmt ställe i 10-15 minuter, tills det
kommer upp små bubblor från degen. (Du kan ställa skålen i vattenbad i
diskhon, men se till att det inte blir för varmt).
-
4.
Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget. (I början går
det bra med trägaffel, men mot slutet kan du bearbeta degen med
händerna).
-
5.
Häll i oljan i slutskedet av knådandet.
-
6.
Degen ska vara ganska lös, men lossna från händer och skålkanter.
-
7.
Forma 20 stycken bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
8.
Låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
-
9.
Sätt ugnen på 225 grader.
-
10.
Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12 minuter.
0 kommentarer on "Paulúns GI-frallor"
Skicka en kommentar