söndag 20 januari 2013

Paulúns GI-frallor

Upplagd av Mamasnest kl. 21:16
Jag provade dessa i veckan och de smakar verkligen ljuvligt! Lättbakade var de också, så ni bara måste prova!

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda jästen i fingervarm mjölk i en stor bunke.
  2. 2. Häll i havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om.
  3. 3. Låt stå under bakduk på ett varmt ställe i 10-15 minuter, tills det kommer upp små bubblor från degen. (Du kan ställa skålen i vattenbad i diskhon, men se till att det inte blir för varmt).
  4. 4. Blanda i salt, honung och rör ner lite mjöl i taget. (I början går det bra med trägaffel, men mot slutet kan du bearbeta degen med händerna).
  5. 5. Häll i oljan i slutskedet av knådandet.
  6. 6. Degen ska vara ganska lös, men lossna från händer och skålkanter.
  7. 7. Forma 20 stycken bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. 8. Låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  9. 9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. 10. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12 minuter.

50 gram  jäst
0,5 liter  mellanmjölk, laktosfri
3,5 dl  havregryn
0,5 dl  linfrön, krossade
0,5 dl  sesamfrön, skalade
0,5 dl  solrosfrön
2 tsk  salt
2 tsk  flytande honung
1 dl  grahamsmjöl
6 dl  - 7 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl  rapsolja

0 kommentarer on "Paulúns GI-frallor"

Skicka en kommentar

 

Mamasnest Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez