Smet:
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel
2 msk smör
Ugn: 175 grader
Gör så här
1. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2. Rör ner gräddfilen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem.
3. Rör ihop socker och kanel till fyllning.
4. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form och strö över hälften av fyllningen.
5. Täck med resten av smeten och strö över den sista fyllningen. Avsluta med att klicka ut smöret.
6. Grädda vid 175 grader i 45-60 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig. Låt kakan kallna på ett galler.
Receptet är hämtat från Hemmets Journal.
0 kommentarer on "Kanelbullesockerkaka"
Skicka en kommentar