Jag valde också att sila bort hallonkärnorna, det blir alltid mycket godare då.
INGREDIENSER
2 blad gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
200 gram hallon
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden
och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även ner vaniljstången.
2. Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme ca. 3
minuter. Lyft ur vaniljstången. Mixa hallonen till en puré, spar några till
garnering. Blanda ner purén i gräddkrämen.
3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Rör till
gelatinet har lösts upp. Fördela i portionsformar eller glas.
4. Låt stå i kylskåpet i ca. 3 timmar eller tills de har stelnat. Garnera med hallon.
0 kommentarer on "Hallon-pannacotta"
Skicka en kommentar