måndag 30 maj 2011

Hallon-pannacotta

Upplagd av Mamasnest kl. 08:41
Vi hade vänner över på middag i helgen och till efterrätt gjorde jag denna hallon-pannacotta. Däremot valde jag att göra en hallonsås istället för att garnera med frysta hallon, det brukar inte bli så snyggt tycker jag. Pannacottan var lite mindre söt så det blev ganska bra att ha den sötare såsen på.
Jag valde också att sila bort hallonkärnorna, det blir alltid mycket godare då.



INGREDIENSER

2 blad gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
200 gram hallon

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden
och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även ner vaniljstången.

2. Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme ca. 3
minuter. Lyft ur vaniljstången. Mixa hallonen till en puré, spar några till
garnering. Blanda ner purén i gräddkrämen.

3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Rör till
gelatinet har lösts upp. Fördela i portionsformar eller glas.

4. Låt stå i kylskåpet i ca. 3 timmar eller tills de har stelnat. Garnera med hallon.

0 kommentarer on "Hallon-pannacotta"

Skicka en kommentar

 

Mamasnest Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez