Receptet på cupcakesen hittar ni här.
Receptet ger cirka 12-16 st
Du behöver:
100g smör (rumsvarmt)
2,5 dl farinsocker
2 ägg (ej kalla, låt de ligga framme ett tag innan du använder dem)
1,5 dl gräddfil (går även att använda filmjölk)
3 dl vetemjöl
1 msk kanel (malen)
1 tsk kryddnejlika (malen)
1 tsk ingefära (malen)
1 tsk bikarbonat
Gör så här:Förbered med att ta fram muffinsplåtar och muffinsformar.
Vispa smör fluffigt och tillsätt sedan socker. Vispa tills det är poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om så att allt blandas väl. Rör ner gräddfil (el filmjölk). I en annan skål blandar du mjölet, kryddorna och bikarbonaten. Häll sedan i mjölblandningen i smeten och rör om tills allt är blandat.
Fyll muffinsformarna till 2/3 delar och grädda i ugnen på 225 grader i ca 8-12 min (beror på vilken typ av ugn du har).
Till frostingen behövs 70-80 g skumtomtar och 3 dl vispgrädde.
Smält skumtomtarna i sjudande grädde, den får absolut inte koka. Låt stå kallt över natten och vispa sedan upp det. Bara att spritsa på cupcakesen.
2 kommentarer on "Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting"
Detta verkar läckert!
Skumtomtar är min sambos stora last i juletid = perfekt frosting på vanliga muffins! :)
//ankmor på FL
Supergott, men jag såg att mängden är helt fel. Det ska ju vara 70-80 g skumtomtar till 3 dl grädde. ;-)
Skicka en kommentar