söndag 8 januari 2012

Filbröd

Upplagd av Mamasnest kl. 21:14
Det här goda brödet bjöd min promenad-kompis på i somras. Nu äntligen fick jag tummen ur att göra det.



Ingredienser

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Blanda ner bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, russin, havregryn och ev brödkryddor och blanda.
  3. Tillsätt vetekli och rågsikt. Blanda väl. Degen ska vara lite kladdig.
  4. Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform (för 1 stort långpannebröd).
  5. Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175°C.
  6. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  7. Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan, för 1 långpannebröd).
Receptet hittar ni här.

Gott och nyttigt!

0 kommentarer on "Filbröd"

Skicka en kommentar

 

Mamasnest Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez