Mumsiga och lyxiga!
Jag har lånat receptet från Mariascupcakes. Där fanns mycket annat gott också.
Champagnecupcakes:~12 stycken
1.5 dl socker
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
0.75 dl champagne
50 gram vita chokladknappar (+2 msk mjöl)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa samman smör och socker.
3. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt efter varje ägg till en jämn smet.
4. Blanda samman mjöl och bakpulver i en separat skål.
5. Rör ner mjölblandningen tillsammans med vispgrädden i äggsmeten.
6. Tillsätt champagnen och vispa till en jämn smet.
7. Blanda chokladknapparna med mjöl och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten.
8. Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.
9. Pensla cupcakesen med champagne direkt när du tagit ut dem. Låt svalna.
Champagnefrosting:
50 gram philadelphiaost
25 gram smör, rumstempererat
0.5 dl vispgrädde
0.25 dl champagne (champagneessens går oxå bra, öka då på vispgrädden något)
50 gram vita chokladknappar
3 dl florsocker
1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Mixa samman i ungefär tre minuter. Om konsistensen känns för lös, låt den stå i kylskåpet en stund innan du spritsar den på dina cupcakes.
0 kommentarer on "Champagne-cupcakes"
Skicka en kommentar