Pajdeg:
125 g smält smör
1,5 dl socker
2,5-3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och tryck ut i pajform. Jag tycker att det här receptet gör sig bäst som små pajer. Typ de små aluminiumformarna man kan köpa. Dessutom kan man ju göra två pajer med olika fyllning. Det här receptet räcker till 2 små pajer. Det här pajskalet ska INTE förgräddas vilket är toppen. Lägg bara på den frukt eller de bär du önskar. Själv har jag provat äpplen, nektariner, päron, rabarber, blåbär, hallon, vinbär och säkert något som jag har glömt nu. Allt har blivit bra.
Fyllning:
2 dl crème fraîche 34%
1 ägg
1-1,5 dl socker
Häll fyllningen på pajerna och grädda i varmluftsugn på 200 grader, 20-25 min.
Servera med vaniljglass eller grädde.
lördag 13 juli 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer on "Norrlandspaj a la Irma"
Skicka en kommentar